Jak seřídit přítlak posuvu drátu na CO2

migsvarovani

Při sváření s MIG svářečkou je důležité správně nastavit přítlak posuvu drátu. Správné nastavení zabrání problémům, jako je prokluz nebo hromadění drátu, a zlepší kvalitu sváru.

Problémy se špatným nastavením

  • Malý přítlak: Vede k prokluzu drátu, což způsobuje nepravidelné sváry.
  • Špatně seřízená brzda: Způsobuje hromadění drátu před podavačem nebo prokluz drátu v kladkách.

Postup seřízení přítlaku

  1. Metoda palce: Palec v rukavici přiložte na hubici hořáku a stiskněte tlačítko sváření. Drát by měl palec odtlačit, ale ne propíchnout rukavici.
  2. Metoda prkénka: Hubici hořáku přiložte cca 5 mm od prkénka a stiskněte sváření. Drát by měl kladky proklouznout nebo se ohnout a pokračovat dál.

Doplňující informace

  • Výběr drátu: Použití správného drátu pro daný materiál je klíčové. Různé materiály vyžadují různé typy drátů.
  • Údržba zařízení: Pravidelná údržba podavače drátu a kontrola opotřebení kladek může zabránit mnoha problémům spojeným s posuvem drátu.
  • Znalost parametrů: Každá svářečka má specifické parametry pro různé druhy sváření. Znalost těchto parametrů a jejich správné nastavení může výrazně zlepšit výsledky sváření.
  • Bezpečnostní opatření: Vždy používejte ochranné pomůcky a dodržujte bezpečnostní předpisy.

Správné seřízení přítlaku posuvu drátu je klíčové pro kvalitní sváření. Důkladně zkontrolujte a upravte nastavení podle uvedených metod, aby bylo sváření plynulé a bez závad. Nezapomeňte na pravidelnou údržbu a kontrolu zařízení pro zajištění optimálního výkonu.

Pokud máte jakékoli dotazy nebo potřebujete další informace ohledně výběru MIG/MAG svářečky nebo podávací klady, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás a rádi vám pomůžeme s vašimi potřebami a rozhodnutím, ať už jste profesionál v oboru svařování nebo nadšený domácí kutil.